среда, 25. јануар 2012.

Ovo MORAM da podelim sa vama :))

U periodu pauziranja od gline , krpica , dugmadi i ostalog , vreme sam provodila najviše u kuhinji .... isprobavala neke nove i zanimljive stvari ..... Jedna od njih je i Jogurt torta za koju sam i obećala recept .... Pa drage moje , evo :

JOGURT TORTA

U veći sud sipamo 1 litar jogurta i 350 grama šećera , promešamo varjačom . Dodamo sok od jedne narandže i 1 kg drobljenog keksa (ja sam uzela u bio shopu na meru mlečni keks , odličan je ) . Zatim dodamo sitno isečen jaffa keks (jedna kutija) i mešamo varjačom dok ne dobijemo homogenu smešu ..... (ja sam ovde malo i varjačom sitnila one krupnije komade keksa)... I na kraju se formira torta . Umutimo šlag po uputstvu sa kesice i ukrasimo tortu .....

Već sam rekla da je odlična , osvežavajuća i laka i sa zadovoljstvom je preporučujem :))

A nešto se i radilo danas , jer je pauza odavno završena :))




Uživajte !!!

уторак, 24. јануар 2012.

Crno & žuto

Ovo je nova torbica od crnog teksasa , sa detaljem radjenim salvetnom tehnikom , postavljena pamučnom postavom cvetnog dezena .....

Kombinacija boja crne i žute mi se nikada nešto posebno nije dopadala ali u poslednje vreme me jako privlači .... Uradila sam i neki komad nakita od polimerne gline u tim nijansama ali čeka lakiranje , sastavljanje pa tek onda fotkanje ... biće u nekom od postova ..... A ova ogrlica je od ranije ali mi je nekako draga , valjda zato što je žuta ! :))))
A ovog sam fiću skinula sa neta jer rado bih se u njemu provozala :)))
Romantično ...... ;)))

понедељак, 23. јануар 2012.

Idemo redom .... Ili ne ?

Baš baš dugo nisam ništa objavljivala , ne zato što nisam ništa radila , radilo se puuunooo !!!! A onda se toliko i odmaralo , posvetila sam vreme sebi i svojoj porodici .... prekopotreban odmor u pravi čas ....otkrila divan recept za jogurt tortu , jednostavan, lak i brz , a torta preukusna i osvežavajuća ..... pa pizza rolat , vrh ! kreativnost sam preselila u kuhinju :)))   Moram priznati , prijalo mi je jako ali nedostajao mi je i rad .... Zato ovih dana opet punom parom i evo najnovijih radova , nadam se da će vam se dopasti :)))

Torbice sa detaljem radjenim salvetnom tehnikom .....
Broševi radjeni transfer tehnikom ....



Ogrlica, takodje transfer tehnika .....


Malo mindjuša i jedan prsten :))
A uskoro još jedna divna torba i nakit koji će je pratiti :))